We're having a baby!

Just detta inlägg var lite svårt att börja skriva på. Det är så mycket känslor och jag vill få till ett fint inlägg som jag kan titta tillbaka på och som får mig att minnas allt såhär i början.


I början på november kom vi fram till att vi ville skaffa barn tillsammans och bestämde oss för att sluta med preventivmedel. Jag har alltid haft en stark oro över att inte kunna få barn, så i min skepticism tänkte jag att det nog tar ett tag för oss att bli gravida.
I slutet av november hade jag som vanligt väldigt påtagliga PMS-symptom. Otroligt ömma bröst, väldigt trött, mådde illa ... Min cykel höll på längre än de senaste månaderna, men jag tänkte att det inte var jättekonstigt, då den pendlat mellan 25 - 30 dagar (och till och med varit så kort som 18 dagar någon månad) sedan jag slutade med p-piller för över två år sedan. När jag var på dag 29 tänkte jag ändå att "om jag inte fått mens imorgon bitti så tar jag ett test bara för att kolla, jag är förmodligen inte gravid, men jag kollar för säkerhets skull".

Morgonen den 26:e november gick jag upp på toa. Jag hade inte fått mens, så jag tog fram ett graviditetstest, tog testet och hoppade in i duschen för att slippa stå och stirra medan jag väntade. Det kan ha varit min snabbaste dusch någonsin och när jag klev ut ur duschen sneglade jag på testet (det låg en bit bort) och tyckte att jag kan ha sett två streck. Jag fick lite hjärtklappning, men försökte lugna mig med att jag sett dubbelt. Jag torkade mig (jävligt slarvigt och snabbt) och gick sedan fram till testet och kollade. Det var två streck och jag hade inte sett i syne. Jag knäppte detta kort (notera att tampongförpackningen står framme och redo) ...


... och sprang in till Basse som låg och sov. Jag halvgrinade fram att han skulle titta på telefonen och den nyvakna herrn lyckades till slut se vad det var som jag var så ivrig över att han skulle se. Jätteglada åkte vi sedan till jobbet, och jobbade en otroligt svår och lätt arbetsdag. Usch vad svårt det var att inte säga någonting till någon. ^^'

På vägen hem köpte jag ett digitalt graviditetstest (jag hade väldigt svårt att förstå att jag faktiskt var gravid) som jag tog på en gång när vi kom hem. Det visade att jag hade blivit befruktad för två till tre veckor sedan.
 
Lyckliga som bara den började vi planera hur och när vi skulle berätta för alla. Några bästa vänner fick veta via facetime samma helg. Sen kom vi fram till att vi skulle berätta för våra närmsta kollegor kommande måndag (mest för att vi absolut ville dela vår fantastiska nyhet med några, men också för att jag redan hade börjat må illa och var så oerhört trött). Jag valde att berätta med hjälp av chokladbollar (jag hade några månader tidigare slagit vad om att jag inte var gravid, vi slog då vad om chokladbollar) och de förstod såklart på en gång. Hi hi.

Vi tänkte att familjen skulle få nyheten som en form av julklapp, så jag gjorde julkort till våra föräldrar. De såg ut såhär:
Förklaring: Både jag och Basse är lejon, och barnet kommer också att bli ett lejon. Jag orkade inte bry mig om att göra skillnad på "hon-lejon", "han-lejon" och bebis-lejon.

Nyheten togs emot väldigt bra och våra föräldrar (samt Oscar och hens partner Spooky) blev oerhört glada. Mor och far fick veta i samband med att Oscar och Spooky kom hem (den 22:a december) och Stefan och Synne (Basses föräldrar) fick veta när vi var där på uppesittarkvällen. Jag ringde Erica och Tommy på dagen den 23:e för att berätta och de blev väldigt glada båda två. Lina väntade jag med, eftersom jag visste att hon skulle komma på besök den 26:e. Hon reagerade precis som väntat: med att storböla. Hi hi. ♥

Basse berättade för sin bästa kompis genom att ge honom en "gudfar"-båt som Basse gjort på slöjden. ^^' 

Efter jul väntade en lång period när vi bara gick och väntade på första ultraljudet: 26:e januari. Jag hade fortfarande ganska svårt att tro att det fanns någon bebis där inne, och jag var (och är egentligen fortfarande) rädd att den skulle ha dött eller att den inte skulle vara frisk. En oro som jag antar att de flesta mammor upplever. 

I onsdags fick vi se vårt lilla gryn och datumet blev flyttat från 3/8 (Basses födelsedag) till 31/7 (min födelsedag). Vi får se när vårt lilla päron vill titta ut. Det var en sprallig liten krabat i alla fall som höll på och trampade omkring och gjorde volter och hade sig, verkligen sin fars (son höll jag på att skriva, men det vet vi ju inte än) barn.

Nu längtar vi till rutinultraljudet så att vi får se vårt lilla hjärta igen och så att man kan slappna av ytterligare lite till.

Magen har börjat växa en del och jag kan inte längre ha mina jeans. Äntligen har jag köpt några gravidbyxor och det är mycket skönare än att pressa in magen i tighta jeans. Här är senaste magbilden jag tog. I skrivande stund är vi i vecka 14 (13+4). Vi går in i vecka 15 på måndag.
Igår berättade vi för flera kollegor och idag har jag berättat för mina elever. Många glada miner. ♥


Jag är lycklig. ♥

Året 2021

Traditionsenligt kommer här nu en sammanfattning av 2021.


För många var 2021 ett riktigt skitår. Nu när många skriver ut på sociala medier om hur året har varit skriver majoriteten att det har varit ett år de gärna glömmer och lämnar bakom sig. Flera av dem skriver att det varit det värsta året i deras liv. För mig kan det nog ha varit det hittills bästa året i mitt liv. Vi ska inte gå händelserna i förväg. Här kommer mitt bästa år:

Januari:

Året började med att jag mådde väldigt dåligt efter covid-19. Jag provade att arbeta en dag efter jullovet, men det slutade med kraftig yrsel och jag blev tvungen att åka hem. Jag blev sjukskriven hela januari.
1. Jag köpte Jakob Hellmans nya skiva. 2. Jag fick ett nallebud av bästa Emma. 
Jag blev uttråkad när jag var hemma och fick för mig att måla i garderoberna.
1. Det blev en del prover hos läkaren. 2. Philip fyllde 30 och fick en natt på Steam Hotell i present.

Kvällen innan hans födelsedag åt vi trerätters middag och drack gott vin.
Eftersom det var ganska mycket smitta i krokarna på födelsedagen hade vi inget kalas hemma. Vi åkte i stället runt och lämnade fika hos nära och kära. Jag hade bakat Key Lime-paj och så hade vi köpt goda kakor.


Februari:

Jag testade om jag hade antikroppar mot covid-19, vilket jag hade.
Det blev en del långsamma och mysiga promenader i naturreservatet.
Jag har fortbildat mig inom traumamedveten omsorg och fikat massa semlor.
Jag och Philip åkte till Sala och åt napolitansk pizza. Mycket gott.


Mars:

Jag träffade min käre kollega Lotta och hennes tvillingar under en mysig promenad i Fagersta.
Jag åt goda italienska köttbullar på balkongen.
Elvis (Elvira) fyllde 4 och vi firade henne på Pinchos i Borlänge. Jag passade på att klä upp mig.
Jag blev cool och köpte icke-tighta byxor.
Jag och Emma firade Jessica som skulle fylla 30. 
1. Det blev Steam hotell. 2. Jag spelade in en rolig version av "Satisfied" från Hamilton.
Jag är bäst på att rocka sockor.
 Jag har varit barnvakt åt busungar. Elton hittade ett mumsigt äpple. ^^
Under earth hour ritade jag en tvättande tvättbjörn.
Sommartid och börja jobbet 07.00 (egentligen inte då, men kroppen tyckte ju det).


April:

Det var varmt och mysigt på balkongen.
1. Jag klippte Emma. 2. Jag målade garderoben och taket (vilket innebar att jag äntligen färdigställde renoveringen i sovrummet).
Jag blev sugen på en kusin-tatuering och började skissa lite på en figur som skulle omringas av symboler som representerar oss fem. Disney = jag, schlagerboa = Simon, böcker = Erica, skateboard = Anton, tv-spelsdosan = Oscar. I slutändan blev det en helt annan riktning på tatueringen.
1. Jag gjorde langos. 2. Det blev många måltider på balkongen. 3. Pappa fyllde år.


Maj:

Jag började maj med en tretimmars våffelfika med Basse i Fagersta. 
1. Jag jobbade med tokiga grönsaker. 2. Vi hade temadag: "gul" på jobbet.
Jag var hos Basse på ölkväll.
Jag och Philip gjorde slut som ett par, men fortätter vår relation som vänner. Jag spenderade några timmar med gos hos Eltonpelton och familjen Blomqvist.
Min nya kärlek bjöd på julmust i maj. Gott. Jag flyttade till Fagersta. ♥
Vi hade temadag "kom som du inte är" på jobbet.
Jag fick frukost på sängen. Magiskt.
Storasyster godkände Basse.


Juni:

Oscar kom hem. Vi råkade matcha. 
Vi hade brännbollstunering på jobbet. Jag var stormtrooper.
Jag och Basse åkte på en mysweekend i Uppsala.
1. Vi har myst MASSA. 2. Jag fixade till lägenheten lite så att det blev lite mysigare där.
Jag bjöd Oscar och Spooky på bio och Pinchos i gemensam födelsedagspresent.
Jag har hängt lite med mina små älsklingar (dock alldeles för lite).
Vi firade en sista midsommarafton i Södra Rudu.

Basse blev då brorsbarns-approved. ^^ Jag och mamma blev uppe själva (förutom Basse som tvingade sig att vara vaken med oss).
Jag, mamma och Basse åkte med Penny och Peg till ett getcafé.
Jag och Erica åkte till Gröna Lund, men det var så mycket folk där att vi skyndade oss därifrån. Vi åkte istället till Fjärilshuset i Haga. Sedan blev det drinkar på "Tak":
Jag lyckades få in några soltimmar.

Juli - december kan ni läsa om i inlägget nedan.

Året 2021

Juli:

Jag tog en våffelfika med saknade Emma och hennes pojkar. Passade på att låna Elton lite efter fikat också. Massa bus i lekparken blev det. ♥

Jag och Basse var hundvakt åt hans föräldrars hundar. Lara ville gärna vara med mig överallt. Gose.
Jag och Emelie giggade med David. Det blev några knasiga repetitioner med roliga instrument. Man tar alla chanser man får att fixa till sig lite extra nu när man inte är ute bland folk lika ofta.
Jag körde ner till Oscar och Spooky i Skåne. Jag hade i alla fall sällskap av Basse ner till Norrköping. Han körde dit, jag körde därifrån. 
Det blev massa gos med deras katt, Bob. Det blev även några spännande öl.
Oscar hjälpte mig att spela in två låtar också. Det ska bli spännande att höra hur det låter.
1. Jag fick äntligen äta min efterlängtade falafeltallrik igen (saknar dig). 2. Jag provade även en nutellapizza, men just denna var inte särskilt god. Stället (Paus) är dock otroligt mysigt.
Jag hämtade Basse i Norrköping efter vad som kändes som en evighet (vi var ifrån varandra måndag till fredag, lång tid när man är nykär). När vi kom hem fick jag en jättegullig present.
Min älskade Emelie fyllde 30 och hade en jätterolig fest. Jag tog dock endast bild på Jennifers goa lilla Felix.
När vi kom hem på kvällen blev jag attackerad av vår torkställning. Vet inte vad den har emot mig. Världens blåmärke fick jag i alla fall ... 
Jag gick ut med min saknade Therese och kände mig snygg.
1. Jag och Basse åkte iväg på mysfika. 2. Vi åkte även till ett kalkbrott i Sala. Det var dock så mycket folk där, så vi svängde förbi mor och far för att bada där i stället.
1. Vi tog första dosen covid-vaccin. Vi båda blev otroligt trötta. Jag mådde jättedåligt. Vi har ätit väldigt många olika hamburgare på bland annat Bastard Burgers, Brödernas och Tugg. 2. Det blev även ganska många kvällsbad.
Vi åkte iväg på en myspicknick vid Strömsholm Slott.
Basses skägg blev så långt att jag kunde fläta det. Han var till barberaren dagen efter. ^^'
1. Vi var äntligen på live-speedway i Brovallen. 2. Jag köpte nya tofflor.

Det blev en myskväll med Emma. Vi lånade hennes svärmors lägenhet och sov där.
1. Jag åt Pulled Pork-våffla (mycket gott). 2. Vi åkte till Höga Grader i Sala och åt pizza. 
Min bartender har gjort goda drinkar.
Mor och far sålde mitt barndomshem. Jag hade en sista födelsedagsfest i Södra Rudu. Vi var uppe till solnedgången. Jag simmade omkring i Dalälven och njöt.
Vi sa hej då till huset. Surrealistiskt och sorgligt. Ett sista bad i poolen blev det också såklart.
Vi var på bio (Vi såg filmen "Old") och gick efter filmen till Pinchos och åt. 

I slutet på juli var vi och tittade på ett radhus (privat visning), mest för skojs skull. Vi båda kände att det absolut kunde vara någonting för oss och meddelade ägarna att vi var intresserade och vad vi var villiga att betala. De godkände och vi hamnade i total chock. Blev vi precis med hus?!
I samband med våra födelsedagar åkte vi till Göteborg. Vi var till Slottsskogen och tittade på djur, vi åkte Voi (läskigt och kul), vi åt god mat och myste massa på hotellet.


Augusti:

Vi avslutade vår Göteborgsresa på Universeum. 
Vi skrev kontrakt. 
1. Vi var på The Tallest man on Earth i Dalhalla. Oerhört mysigt. 2. Lina sov hos oss en natt. Vi åt bubbelvåfflor. Mums.
Jag och Basse hade en megamysig helg innan jag började jobba igen. Den bestod av mumsig middag på Hamnkrogen, besök hos bästisarna Blomqvist i deras nya hus i Rejmyre, titta på Bergs slussar, campa i bilen och slutligen Kolmården med Johannes, Bella, Line och Leah. 
En bästis gifte sig. Amazing. ♥
1. Min Elton fyllde två år. 2. Jag gjorde min kusintatuering i form av fem lingon. 


September:

Vi började september med en myshelg i Rejmyre. Jag hade Uno i famnen så mycket jag bara kunde.
Vi flyttade in till vårt radhus. Sjukt. ♥
Vi gosade lite med både mina och Basses brorsbarn. 


Oktober:

1. Vi fick fina inflyttningspresenter av våra kollegor. 2. Vi köpte möbler och fick hit min snygga tavla.
Jag och Emelie giggade med David igen. Vi festade hos oss efteråt, till klockan sex på morgonen. Puh. ^^'  Emelie hittade sig själv på väggen. ♥
1. Vi var barnvakt åt Basses brorsbarn. Vi åkte bland annat till Jumpyard och lekte av oss. 2. Vi hade tema "Magi" på jobbet. Jag var häxa, Basse var Harry Potter (med svart hår och allt).
1. Vi smälte snögubbar och dekorerade lite till Halloween.


November:

1. Vi började med Hello Fresch (mycket nöjda!). 2. Vi anlitade flyttfirma för att få hem pianot.
1. Nöjd tjej som äntligen kan spela hemma. 2. Morbror Eivind kom på besök från Norge. Vi åt tårta. Det var väldigt trevligt att träffa honom igen.
1. Vi hade personalfest. Jag och Tina (festkommitén) var roliga och matchade. 2. Älskade William fyllde nio år.
Vi är oerhört nöjda med vårt "bibliotek", som vi kallar det.
1. Jag målade sovrummet. 2. Vi firade första advent.


December:

Alla på jobbet var väldigt trötta. Här låg jag och Charlotte och vilade lite på rasten.
Ett mysigt och målat sovrum. Färgen döpte Björn till "Gröne-Elin". Rart.
Jag rustade upp en gammal lampa lite.
Vi bjöd mor, far, mormor och Stefan på adventsfika.
Vi var barnvakt åt Penny och Peg. Mycket mysigt.
1. Det blev ännu en vända till Pinchos. 2. Jag har slöat med glass i sängen.
Vi hade en söt besökare på jobbet (och jag, Anna och Sabina har även hälsat på hemma hos den söte).
1. Vi har gjort det otroligt julmysigt hemma. 2. Vi har varit julfina.
1. Vi har firat jul. 2. Jag har myst med Emma och barnen.
Det blev nyårsafton. Vi åt trerätters, spelade lite datorspel för att hålla oss vakna (pensionärer), åkte och firade av lite fyrverkerier och gosade.


Jag är SÅ spänd på vad 2022 har att erbjuda oss. ♥