Stress.

Förra veckan var hektisk. 

I tisdags var det som vanligt springlek, hem och äta och så drar Basse iväg på innebandyträning när jag ska lägga Alma. I onsdags var jag på föräldrarmöte på förskolan direkt efter jobbet. I torsdags skulle vi hämta min bil på verkstan och sen hade jag genrep med kören samtidigt som Basse hade innebandyträning. Så jag och Alma åkte raka vägen från verkstaden till mamma och pappa för att äta middag, och sedan lämnade jag Alma där så att jag kunde åka på kör-rep. Efter repet hämtades barnet och vi åkte hem för att lägga oss (hon somnade dock i bilen och vaknade precis när jag la ner henne i sängen, sen somnade hon inte om förrän strax efter 21, tjohooooooooooo). 

I fredags hade Basse kvalmatch, så då var jag ensam med Alma i princip hela eftermiddagen och kvällen. Alma var jättetrött och blev ledsen vid matbordet, så då gick vi ner för att mysa. Hon ville "gosa soffan", så vi satte oss i den och gosade. Hon somnade nästan på en gång och sov redan 18.40 (hon brukar gå och lägga sig vid 19). 

I lördags hade Basse träning, så han åkte hemifrån runt 9.45. Jag och Alma åkte till mamma och pappa vid 10.30, för jag skulle ha konsert med kören på kvällen, så jag behövde åka ut till kyrkan strax efter 14. Vi åt lunch vid 12 och sen fick mamma lägga Alma. Jag fixade mig inför kvällen och sen åkte jag ut till By. Där repade vi fram till 18.00 och då slog vi till med en fantastisk Disney-konsert. Den blev hur bra som helst och det är så jäääkla kul att vara med i kören.

Efter konserten åkte Alma med mamma och pappa hem igen och jag och Basse åkte vidare till Norberg för lite hockeyspels-turnering hos Renfors. Jag hade så jävla ont i kroppen, så jag kunde inte vara med, men det var kul ändå. Vi åkte hem och sov runt 23 och sen gick Basse upp tidigt på söndagen för att åka på kval i Kumla. Pappa skrev på morgonen och meddelade att Alma hade feber, men hon var glad och nöjd, så jag passade på att vila under förmiddagen. Min kropp var helt slut. Jag hämtade henne vid 14.30, och då var hon sååå varm. När vi kom hem hade hon 39,3 i temp, men hon var glad och nöjd ändå. Hon ville springa och hoppa och ha sig, men kraschade lite emellanåt när energin tog slut. Basse kom hem runt 18.00, så då kunde vi mysa lite innan Alma skulle gå och lägga sig. Mamman var otroligt trött och nu börjar jag dessutom bli sjuk (igen, var nyss hemma från jobbet med en förkylning). Jag hostar och snorar. Blä.

På tal om att pussa magen.

I förrgår när Alma skulle sova så tog hon åter igen ut nappen och pussade magen, men den här gången sa hon "pussa syster". Jag höll på att bryta ihop för att det var så himla gulligt.

Igår följde hon och Basse med mig till barnmorskan, och när vi var där så gosade Alma in sig i min famn och sa "lillasyster" till magen. Hon fick vara med och lyssna på lillasyster och det var sååå spännande. Hon pratade om det hela eftermiddagen och kvällen. 

Det pratas väldigt mycket om lillasyster just nu. Vi ska ta oss till biblioteket och låna några böcker om att få småsyskon så att vi kan förbereda henne ännu mer, lilla älsklingen. ♥

"Pussa magen"

Imorse när Alma vaknade var min mage framme för att min pyjamaströja hade åkt upp. Det första hon gjorde då var att ta ut nappen ur munnen, pussa på magen och säga "pussa magen": Det var så gulligt att det nästan kom en tår. Lilla stora älsklingen!