Svinkoppor...

Usch. Kopporna har torkat ut, men jag har fortfarande märken. Svinkoppor är någonting jag inte önskar min värsta fiende... Jag tänkte skriva lite här om hur lång tid allt har tagit och så vidare, lite för min skull men även för att förse andra som drabbas av detta med information.

Jag blev antagligen smittad av en liten sötskrutt som hade med sig svinkoppor från dagis. Detta var den 31:a oktober. Dagen efter märkte jag att jag fick ett rött märke vid ögat. Jag kliade där och då försvann huden. Weird, tänkte jag. Jag hade dessutom 3 finnar i ansiktet sedan tidigare, så jag var inte överlycklig över en till prick. När jag vaknade på måndagen hade jag fått en till prick, denna gång på kinden. Jag var noggrann med att tvätta ansiktet under denna tid. När jag vaknade på tisdagen hade jag fått ännu en till prick, och förtvivlad som jag var stannade jag hemma från skolan. Jag frågade min sötskrutts mamma om sötskrutten hade svinkoppor, men hon slapp undan med "virusprickar", så då antog jag att jag också hade det (och inte svinkoppor).

Såhär såg jag ut tisdagen den 4:e november:
Pricken på pannan och de på hakan är vid det här laget endast sönderpillade finnar. Runt alla dessa finnar började det dock vätskas och huden lossnade. Fredagen 7:e november såg jag ut så här:
Såren på hakan och i pannan har blivit betydligt större och det fortsatte att spridas. På söndagen insåg jag att, fan, det är helt klart svinkoppor jag har. Jag gick till apoteket och frågade om råd och fick då köpa en salva som skulle hjälpa. Såhär så jag ut då (tyvärr skymmer salvan en del av hur det såg ut):
Jag var glad och hoppades att det skulle bli bättre när jag väl börjat behandlat. På måndagen såg jag ut så här:

Det fortsatte att spridas. Här är tisdagen den 11:e november:
Vid det här laget gjorde hakan så sjukt ont. Men jag kämpade på med min salva. Onsdagen den 12:e såg jag ut så här:
Som ni ser så har jag här fått ytterligare några prickar under det stora såret (alltså sprids det trots salvan). Denna dag rådfrågade jag en läkare angående svinkoppor och han fick se hur jag såg ut. Han sa att den där salvan nästan aldrig hjälper och att jag behövde antibiotika. Jag fick det utskrivet och började äta kuren samma dag. Jag köpte även alsollösning och baddade hakan med några gånger om dagen. Dagen efter (13:e november) såg jag ut så här:
Med tanke på hur snabbt det har börjat spridas var det nog en väldans tur att jag började med antibiotikan när jag väl gjorde det. Annars hade jag kunnat få det i hela ansiktet. På fredagen den 14:e november såg jag ut så här:
Den läkta huden i mitten är större. Jag var väldigt glad över detta kan jag meddela. Här är lördagen den 15:e: 
Det slutade vätskas ganska snabbt när jag började med alsollösningen. Najs. Lördagen var jag nämligen på fest och fick tillåtelse att sminka över skiten om det inte vätskades. Här är söndagen den 16:e:
Måndagen den 17:e:
Tisdagen den 18:e:
Onsdagen den 19:e:
Torsdagen den 20:e:
Fredagen den 21:a:
Lördagen den 22:a:
Och detta är idag, måndagen den 24:e:

Till alla er där ute som drabbas av detta: Försöka att få antibiotika utskrivet på en gång! Jag har alltså gått med dessa märken i snart fyra veckor och det har varit fyra väldigt ångestladdade veckor. Rädslan för att smitta andra har varit påtaglig och händerna har torkat ut helt eftersom jag tvättat dem minst 30 gånger om dagen.

Jag är i alla fall glad att min sötskrutt slapp detta. ♥ Det måste vara supersvårt att vara liten och drabbas av detta, och eftersom det är majoriteten småbarn som drabbas skickar jag ut massor av krya på sig-kramar till dem. ♥

Kommentarer
Postat av: cool-emma

Usch! Tur att ingen av oss blev smittade, ser inte ut att vara speciellt kul.
<3

Postat av: Ems

Sån otur du hade!! :((( ❤️❤️

Svar: Ja, men himla tur att Elsa slapp bli så sjuk! :) <3 <3 <3
Elin

2014-11-28 @ 21:38:06
Postat av: Karm

Hej!
Vad heter antibiotikan som du använde?

Svar: Kåvepenin tror jag att jag fick, men jag är inte helt säker. :)
Elin

2016-03-01 @ 18:15:52
Postat av: Anonym

Okej tack! :)
Återkom dina koppor efter antibiotikan? Jag har nyligen drabbats av svinkoppor och 4 dagar efter första antibiotikabehandlingen återkom en ny koppa och jag fick påbörja mitt andra intag av antibiotika.. :(

Svar: Men fy! Nej, mina försvann tack och lov efter antibiotikan. Hoppas att du slipper fler i fortsättningen. :)
Elin

2016-03-27 @ 22:44:40
Postat av: Anonym

Åh tack för svar! Hur länge hade du röda ärr kvar på huden? Och kommer rödheten försvinna?

Svar: Det satt tack och lov bara i några veckor. Nu syns det inte alls. Ett tag mådde jag jättedåligt över att jag trodde att jag skulle ha stora ärr på hakan, men nu är det som sagt precis som vanligt. Hoppas att allt går bra för dig. :-)
Elin

2016-05-05 @ 20:14:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback