Illamående och allmänt blä

I fredags hade jag och mina närmsta kollegor en jättemysig AW direkt efter jobbet. Vi åt semlor och kex och ost och snackade massa skit. Supermysigt. Basse och Alma hämtade mig strax innan fem och så åkte vi och handlade. Jag blev dock väldigt mätt och mättnadskänslan övergick i ett illamående som hållit i sig ända sedan dess. Idag är det måndag och jag mår fortfarande dåligt. Jag somnade till och med i personalrummet på min rast.

Det har även spänt konstigt över magen och jag har mått allmänt kasst, så igår ringde jag till förlossningen för lite rådgivning. Vi blev lite oroliga över att det skulle vara någonting som var fel, men sköterskan på förlossningen lugnade mig och var väldigt snäll och gullig. Går det inte över inom de närmsta dagarna ska jag kontakta min barnmorska, men jag ska ändå dit nästa tisdag, så jag kanske härdar ut fram tills dess.

På onsdag går vi in i vecka 29 och det känns sjukt hur snabbt det går. Tredje trimestern är här och det är bitvis väldigt tungt att släpa omkring på en liten bebis i magen och en 18-månaders unge på höften. Alma är otroligt mammig just nu och ska absolut vara hos och med mig hela tiden när vi är tillsammans. Förmodligen är det en fas av separationsångest just nu, och vi vet ju att det kommer att gå över så småningom. 

Kaaaaos

Som misstänkt så hann vi inte städa någonting igår. Basse var tvungen att skotta bort en del snö från balkongen, för det lät som att den var på väg att rasa ihop av tyngden. He he ...

Idag slutar jag 16.30 och mamma och pappa kommer 17.00. Tror ni att vi hinner städa hela huset på ungefär 20 minuter? ;) Uppdaterar såklart kring den spännande situationen ikväll eller imorgon. ^^'

Hitta rutinerna

Tillbaka till vardagen, tillbaka till rutinerna. Idag börjar Alma sin andra termin på springlek och både jag och Basse är ledare (tillsammans med Alex och Andreas). Veckorna känns sprängfyllda och det blir liksom att det här trötta gravidot inte orkar göra någonting alls hemma, det känns som att huset förfaller. Vi "plockade bort" julen i helgen, men den står liksom fortfarande kvar på matsalsbordet. Vi ska sortera allt baserat på vilken våning det ska vara, men det har varken funnits tid eller ork. Idag blir det bara hem och slänga i sig mellanmål, iväg på springlek, hem och äta, bada Alma och sen lägga Alma medan Basse åker på träning. Jag vet redan att jag absolut inte kommer att orka göra någonting mer efter läggning. Förmodligen kommer jag att bli kvar med Alma i sängen och somna för natten. 

Imorgon kommer mamma och pappa och hälsar på en sväng. Alma älskar sin mormor och morfar så himla mycket och tjatar om dem hela tiden. Så nu får de faktiskt pallra sig till Fagersta så att de får umgås lite (kanske att jag och Basse kan få städa och plocka lite när hon ändå har besök, he he). På torsdag kommer min vän och gamla kollega, Therese, hem till oss. Så det blir väl typ det, middag, lite lek och sova som hinns med då. På fredag kommer Lina, så det blir samma visa där. Skönt att jag inte bryr mig om att folk ser vårt hemma-kaos längre. ;) Bara lite. ^^' 

Alma babblar så himla mycket nu. Hon har börjat säga "gammemommo" och "gammemoffa". Såååå gulligt. Hon härmar allt man säger, så nu gäller det verkligen att tänka sig för hela tiden. 

Här hade Alma sin första tofs. Lilla hjärtat. ♥

Lilla lillasyster

I magen växer en liten lillasyster. Hon sparkas och härjar mest hela kvällarna och det är såååå mysigt. Det märks dock att man har en till liten att ta hand om nu, för tiden bara sveper iväg. Idag är det nog faktiskt 99 dagar kvar till beräknad förlossningsdag. Snacka om att man hade mer koll på dagar och veckor när Alma låg i magen. 

Tråkigt är dock min brutala foglossning. Väldigt många rörelser gör ont och just nu när det är så mycket snö ute kan jag knappt gå utomhus. Alla steg blir jobbigare och gör ont. Alma är dessutom oerhört mammig och klängig just nu, så det blir en del bära trots smärta. När det är som värst får hon sitta i bärsele så att jag inte belastar snett. 

Vi längtar efter lillasyster, men njuter samtidigt som bara den av den här tiden vi har med bara Alma. Kan verkligen inte förstå att vi blir en familj på fyra snart. 

Här kommer en bild på stor-magen. Alma älskar att ta på den. ♥