Mjölkproteinallergi

I början av året fick vi redan på att bebben är allergisk mot äggvita och mjölkprotein. Hon är kontaktallergisk mot mjökproteinet, så om man har ätit t.ex. en macka och tagit på smör eller ost så måste man tvätta händerna innan man pillar på henne, annars får hon utslag. Det är rätt så bökigt att behöva tänka på hela tiden och det är jättetråkigt att hon inte bara kan smaka allt en själv äter. Speciellt eftersom hon är så intresserad av mat och gärna vill smaka allt man stoppar i munnen.

Vi försöker anpassa så att det vi äter är mjölkfritt, men vi har varit rätt så dåliga på att byta ut grädde och creme fraiche i maten. Vi ska bättra oss. Det blir ju både enklare och billigare för oss om hon kan äta samma mat som vi gör.

Kladdmaja. ♥

Fort går det.

Jag hade visst börjat skriva ett inlägg strax efter mitt förra. Det hade inte ens skrivits klart, så det skrotade jag nu. Det handlade om att vi hade varit barnvakt åt våra fantastiska Renfors-trollungar.


Om fyra dagar är Alma 10 månader. Hon kryper för fullt nu och klappar gärna händerna. Hon gör även "aja baja" med fingret väldigt ofta. Ha ha. 


Nu ska det bli skönt med långledigt (jag är ju ledig lika länge som vanligt, men jag får i alla fall ha pappan hemma i två dagar extra).

På lördag åker vi till Stockholm för att heja på gudfar Johannes när han springer Stockholm Maraton. Det blir mysigt. Jag hoppas att Alma sköter sig i bilen bara. Sist vi åkte från Stockholm (när vi hade hälsat på Almas moster Erica) så gallskrek Alma den sista halvtimmen i bilen. Kul. ^^'

Hoppas att alla njuter av en fin (blåsig och kall) torsdag.